سئو چیست؟

این روزها افراد مختلفی که کسب و کارشان با اینترنت مرتبط می باشد و یا اینکه در فضای اینترنت یک سایت برای خود و یا کسب و کارشان دارند واژه جدیدی به نام سئو را شنیده اند و شاید در جمع های خصوصی و یا جلسات رسمی خود درباره سئو صحبت کرده باشند و به دنبال کسب اطلاعات بیشتری نیز در باره سئو رفته باشند.

کارفرمایان و افرادی که این روزها برای تحقیق در مورد سئو و در کل سئو سایت به ما مراجعه می کنند کم نیستند و شاید درصد قابل توجهی از مشتریان ما را تشکیل می دهند. کارفرمایان و افرادی که تنها با یک هدف به دنبال این دانش جدید و کمی گنگ می آیند.

هدف از سئو سایت افزایش بازدید سایت های کسب و کارها و در نتیجه افزایش فروش خدمات و یا محصول می باشد.

طراحی سایت وب نوش

سئو یک دانش سهل و ممتنع می باشد. سئو بیشتر از آنکه کار کارشناسی باشد تدوین استراتژی ها و فرایند مدیریت سایت و بروزرسانی های سایت می باشد. نظر ما پس از ۶ سال انجام کار سئو سایت بر این است که برای انجام موفق سئو سایت باید یک استراتژی مدون و منظم را در پیش گرفت که چرخه سئو را بر حسب دانش و تجربه مدام تکرار کند. می پرسید چرا تکرار کنیم؟ و یا فکر میکنید که سئو یکبار انجام میگیرید. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستین که فکر میکنین سئو سایت یکبار انجام میگیرد و بعد از آن می توانید با خیال راحت سایت تان رها کنید سخت در اشتباه هستید.

رقابت در نتایج گوگل همانند مسابقه بی پایانی است که همه برای اول شدن تلاش می کنند و قرار نیست سوت پایان آن شنیده شود بنابراین هر گاه شما به عنوان مدیر سایت و یا کسب و کار از سایت خود غافل شوید بدون شک در نتایج گوگل سقوط خواهید.

رتبه خوب شما در نتایج گوگل یک سرمایه برای شماست. سرمایه تان را سفت نگهدارید.

 

چرخه سئو

 

سئو (SEO) عبارت است از بهینه سازی موتورهای جستجو. در حقیقت کار سئو سایت همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می باشد. سئو سایت شامل یک سری کارهای اساسی و مداوم برای بهینه سازی سایت می باشد که نتیجه کار بالا رفتن سایت در نتایج جستجوی گوگل و یا هر موتور جستجوی دیگر خواهد بود.

در سئو سایت گام اول رسیدن به رتبه دلخواه است و گام دوم ماندن در آن رتبه گوگل. نمی خواهیم بگوییم کدام یک از این کارها سخت تر است. هر مرحله ای سئو سایت سختی و استرس خود را دارد و تنها نکته مشترک در تمام مراحل سئو مداومت و نظم در کار سئو می باشد.

سئو سایت مشتمل بر تعدادی کار اساسی است که ما بایستی به طور مداوم آنها را انجام دهیم. ما در تمام کارهای مهمی که شما باید در طول پروسه سئو انجام دهید را در ۸ کار اساسی خلاصه کرده ایم.

شما برای اینکه بتوانید سئو سایت تان را به صورت موفق انجام دهید می توانید این کارهای اساسی سئو را انجام دهید و منتظر نتیجه آن بمانید.

۸ کار اساسی در چرخه سئو سایت

۸ کار اساسی و مهم در سئو سایت به شرح زیر می باشد.

تحلیل سایت و میزان رقابت در چرخه سئو

شما قبل از شروع هر کاری در زمینه سئو باید سایت پیش روی خودتان را تحلیل کنید تا کاشتی ها و امتیازات آن برای سئو سایت را متوجه باشید. شناخت دقیق شما از سایت تان باعث خواهد شد سئو سایت موفقی را داشته باشید. همینطور اطلاع از میزان رقابت باعث خواهد شد شما با آمادگی بیشتری شروع به سئو سایت خود نمایید و نیازمندی هایتان برای این سئو سایت را بدانید.

سئو on-page | سئو داخلی در چرخه سئو

سئو o-page را برخی ها به نام سئوی داخلی نیز می شناسند. سئو on-page شامل لیستی از پارامترها می باشد که بایستی بر روی صفحات سایت انجام شود. در حقیقت ما بر اساس وظیفه هر کدام از الگوریتمهای گوگل چون الگوریتم پاندا گوگل ( بررسی سئو محتوای درون سایت) ، الگوریتم مرغ مگس خوار (سنجش میزان بنرهای تبلیغاتی سایت) ، الگوریتم موبایل فرندلی (بررسی وضعیت رسپانسیویتی سایت) و … وظیفه داریم تا ساختار داخلی سایت را به بهترین شکل ممکن بهینه کنیم.

ما برخی از پارامترهای مهم سئو on-page را در ادامه بیان میکنیم.

سئو قالب سایت

سئو قالب سایت شامل بهینه سازی کدهای نوشته در طراحی قالب سایت است. هرچه قدر که کدهای قالب سایت شما بهینه تر باشند زمان مورد نیاز برای پردازش دستورات کدها و لود سایت کوتاهتر می شود و این کوتاه شدن زمان از نگاه موتورهای گوگل امتیاز مثبتی است که برای سئو سایت شما لحاظ می کند. با توجه به اینکه هر روزه تعداد کاربران گوشی های هوشمند در حال افزایش است بنابراین سازگاری قالب سایت با گوشی های هوشمند ضروری است و از نگاه گوگل بسیار مهم می باشد.

کاربر پسند بودن سایت در سئو

هر کاربری که وارد سایت شما می شود رفتاری را از خود بروز می دهد. کاربران اگر با سایت شما راحت نباشند و یا اطلاعات مورد نیازشان را نتوانند به راحتی به دست بیاورند و یا با چیدمان آن احساس راحتی نکنند از سایت شما خارج میشوند بنابراین لازم است رفتار کاربران خود را تحلیل نمایید. گوگل آنالیز امکانی را فراهم آورده است که شما بتوانید رفتار کاربران خود را تحلیل کنید. در گوگل آنالیز شما میتوانید ببینید که کاربرانتان به کدام صفحه ها وارد و از کدام خارج شده اند. یک فاکتور مهم برای کاربرپسند بودن سایت boune rate می باشد که بالا بودن میزان آن نشان دهنده نارضایتی کاربران از سایت شماست و تاثیر منفی در سئو سایت شما خواهد گذشت. از گوگل آنالیز غافل نشوید.

لینک سازی داخلی

شما بایستی بتوانید ارتباط ساختاری درستی را بین صفحات داخلی سایت خودتان ایجاد کنید و گردش لینک مناسبی را در بین صفحات خود ایجاد نمایید. ایجاد لینک داخلی اصولی به تقویت سئو سایت شما و یکپارچگی سایت تان کمک خوهد کرد.

محتوای سایت برای سئو

محتوای سایت باید اصولی نوشته شده باشد. محتوای سایت سایت همانند یک متن سخنرانی بایستی با دقت تهیه گردد تا کاربر در خواندن آن گیج نشود. برای تهیه یک محتوای استاندارد شما بایستی تگ های مناسب را در متن خود استفاده کنید. تگ های h1 , h2 , … , h6 با موتورهای گوگل اهمیت بخش های مختلف را می فهمانند تا برای محتوای شما ارزش گذاری کند.

متاتگ و متادیکریپشن در سئو on-page

شما پس از ایجاد صفحات و محتوا بایستی متاتگ مناسب هر صفحه و متا دیسکریپشن آن را در صفحه مزبود وارد نمایید. این کار در حقیقت برچسب گذاری برای موتورهای گوگل است که آنها راهنمایی شوند و بدانند که قرار است در آن صفحه با چه چیزی مواجه خواهند شد. متاتگ ها همانند تابلوهای شهری و یا تابلوهایی است که شما در ادارات برای اطلاق های خود می گذارید. به عنوان مثال “واحد سئو سایت”

بهینه سازی صفحات برای کلمات کلیدی اصلی در چرخه سئو

شما بایستی بتوانید برای هر صفحه ای که ایجاد کرده اید کلمات کلیدی مناسبی را انتخاب کنید و محتوای نوشته شده خود را بر اساس آن کلمات کلیدی بهینه نمایید. رعایت وزن کلمات کلیدی و استفاده مناسب از آن کلمه کلیدی در طول و یا آن کلمه کلیدی با پسون و یا پیشوند های مناسب در مجموع محتوای شما را برای آن کلمه کلیدی بهینه خواهد نمود.

ایجاد بک لینک در چرخه سئو

شما پس از انجام مراحل قبلی بایستی اقدام به ایجاد بک لینک نمایید. بک لینک به سایت شما باعث میشود تا گوگل سایت شما را برای آن سایت بک لینک دهنده به عنوان مرجع بشناسد. عبارت معادل بک لینک در دنیای واقعی نقل قول است و یا صحبت درباره یک چیز و یا فرد است. هرچقدر که سایت های معتبر به شما بک لینک دهند گوگل امتیاز بهتری را برای شما در نظر می گیرد. فرض کنید از یک سازمان حکومتی مثل وزارت خانه به شما بک لینک دهند.

بهینه سازی محتوا در چرخه سئو

سعی کنید محتوای سایت خود را بهینه نمایید. بهینه کردن محتوا می تواند شامل بروزرسانی آن و اضافه کردن بخش هایی جدید به ان باشد، یا قرار دادن عکس های مناسب و یا فرم های مورد نیاز و جداول لازم. همینطور مشخص کردن سربخش های محتوا بوسیله تگ های h نیز در همین بهینه سازی ها می گنجد.
ثبت سایت در موتورهای جستجور در پروسه سئو

بعضی وقتها موتورهای جستجو سایت و صفحات داخلی آن را نمیبینند و بنابراین آنها را ثبت نمی کنند و در نتیجه کاربران نمی توانند آنها را در نتایج گوگل ببینند. شما برای تقویت سئو سایت خودتان بایستی صفحاتتان را در گوگل و یا هر موتور جستجوی دیگری ثبت نمایید. برای اینکار در وبمستر گوگل می توانید از گزینه fetch as google استفاده نمایید.

گزارش سئو و ارتقاء off-page در چرخه سئو

شما نیاز دارید تا بصورت منظم و مداوم از وضعیت سئوی خود گزارش تهیه نمایید. اینکار را بصورت منظم انجام دهید تا داده های دقیقی از وضعیت سئو سایت خود در اختیار داشته باشید. شما همینطور بایستی سئو off-page را نیز انجام دهید. یکی از کارهای اساسی که شما می توانید در سئو off-page انجام دهید فعالیت در شبکه های اجتماعی است.

راه اندازی شبکه های اجتماعی برای تقویت سئو سایت

راه اندازی شبکه های اجتماعی جز موارد مذکور در سئو off-page می باشد. شما بایستی در هر تعداد شبکه اجتماعی فعال که می شناسید و می دانید که به صورت محلی نیز طرافداران زیادی را در منظقه شما دارد صفحات تجاری ایجاد نمایید و جدیدترین مطالب خود را در آنجا به اشتراک بگذارید و با پیدا کردن علاقمندان خود آنها را به صفحه اجتماعی خود وفادار نگه دارید.

یکی از همین شبکه های اجتماعی با تاثیر بالا در سئو سایت ، گوگل پلاس می باشد. گوگل عملا پس از راه اندازی گوگل پلاس به شما یک نمره خوب در سئو را می دهد و می توانید تاثیر آن را ببینید. اکروزه شبکه های اجتماعی زیادی برای فعالیت و تقویت سئو سایت وجود دارد که مهم ترین آنها را می شود همچون فیس بوک ، توییتر ، لینکداین و … نام برد.

تحلیل رتبه و ترافیک در چرخه سئو

شما پس از انجام این موارد بایستی ببینید که رتبه سایت تان چه تغییری کرده است. سعی کنید بصورت مرتب رتبه خود را بررسی کنید و در یک نمودار وضعیت سئو سایت و یا رتبه سایت تان را داشته باشید. بالا رفتن رتبه شما بازدید شما را افزایش خواهد داد و شما به مرور دارای ترافیک مناسبی خواهید بود.

در کار سئو سعی کنید کارهای صورت گرفته را نیز یادداشت کنید و با نمودارهای خود تطبیق دهید.

این ۸ گام اساسی که ما به شما گفتیم گامهای اساسی در سئو سایت است که هیچ وقت متوقف نخواهد شد. شما نیاز دارید که همیشه کدهای صفحات جدید ایجاد شده کنترل و بهینه نمایید و یا بک لینک ایجاد کنید و الی آخر…

این یک مقاله عمومی آموزشی برای بالا بردن آگاهی و دانش شما در زمینه سئو سایت می باشد. اگر احساس می کنید که به مشاوره بیشتر نیاز دارید می توانید با شماره های ما تماس بگیرید و از نظرات کارشناسان ما استفاده نمایید.