موارد استفاده های کاربردی از فریم ورک جاوا اسکریپت

موارد استفاده های کاربردی از فریم ورک جاوا اسکریپت :  – AngularJS – به ویژه در ساخت وب اپلیکیشن تک صفحه ای (SPA : Single Page Application) و طراحی سایت داینامیک در مدت زمان بسیار کوتاه

 

فریم ورک جاوا اسکریپت
با توجه به پیشرفت های فراوان اخیر در دنیای وب و توسعه و ساخت ابزارهای بسیار پیشرفته و در دسترس برای طراحی وب سایت ، کار طراحی سایت بسیار ساده تر از گذشته شده است . یکی از این ابزارهای پیشرفته که اخیرا نیز بسیار مورد توجه و استفاده طراحان و توسعه دهندگان وب سایت ها قرار گرفته است ، فریم ورک (Framework) ها هستند . این فریم ورک ها برای تمام تکنولوژی های استاندارد وب (HTML , CSS , JavaScript , PHP , …) موجود هستند و در این مقاله قصد پرداختن به فریم ورک معروف زبان جاوااسکریپت ، یعنی AngularJS و بررسی کاربردهای آن را دارم .
AngularJS یک فریم ورک ساختاری برای وب اپلیکیشن های داینامیک است . با استفاده از این فریم ورک ، توسعه دهنده وب سایت قادر خواهد بود تا از اسکریپت HTML به عنوان زبان ساخت قالب سایت استفاده کند و همچنین این فریم ورک با ارائه دادن افزونه نوشتار HTML ، به توسعه دهنده کمک می کند تا با حداقل زحمت تمام اجزای اپلیکیشن را پیاده سازی کند . Angular بسیاری از کدهای مورد نیاز یک وب اپلیکیشن را در خود آماده دارد و اینگونه دیگر نیازی به صرف مدت زمان طولانی برای کدنویسی نیست .
علی رغم اینکه فریم ورک Angular.js با هدف ایجاد وب اپلیکیشن ها و طراحی سایت های تک صفحه ای توسعه یافته است ، اما توسعه دهندگان می توانند با استفاده از آن هر گونه اپلیکیشن و وب سایتی که مد نظر دارند طراحی و پیاده سازی کنند . از جمله ویژگی ها و امکانات این فریم ورک می توان به موارد زیر اشاره کرد :
بایندینگ دو طرفه (two-way binding) ، ساخت قالب (template) ،RESTful API handling ، modularization ، AJAX handling ، dependency injection ، …

طریقه آغاز به کار با فریم ورک AngularJS

AngularJS توسط گوگل مدیریت می شود ، و البته گروهی منحصر به فرد از توسعه دهندگان . جزییات کامل و دقیق و ابعاد فنی این فریم ورک را می توانید از داکیومنتیشن اصلی آن بر روی وب سایت اختصاصی اش مطالعه کنید . شعار این فریم ورک ، ” AngularJS دامنه لغات HTML را گسترش می دهد ” می باشد .
در این مقاله سعی کردم با انتخاب و استفاده از برخی منابع آموزشی مفید ، با زبانی ساده شما را با مفاهیم اساسی و کاربردهای Angular آشنا کنم .

عبارات و دستورات عملیاتی فریم ورک AngularJS

با استفاده از Angular.js ، توسعه دهندگان می توانند به راحتی عناصری HTML مانند ایجاد کنند و نحوه به در نمایش درآمدن آن ها را برای کاربر بر روی بروزر توسط اسکریپت CSS تعریف کنند . این دستورات شما را قادر می سازد تا تگ های جدیدی در ساختار HTML اپلیکیشن و وب سایت خود به وجود آورید . برخی از این دستورات رایج در AngularJS عبارت است از :

ng-show , ng-hide : این دستورات برای نمایش دادن یا پنهان کردن یک عنصر به کار می رود که در فایل استایل های سایت می توانید آن را تنظیم کنید .

ng-class : این دستور باعث می شود تا ویژگی های داده شده به کلاس مد نظر به صورت داینامیک  پویا بارگذاری شوند .
ng-animate : این عبارت دستوری نیز برای ایجاد انیمیشن استفاده می شود که شامل پشتیبانی از انیمیشن های JavaScript و ترنزیشن های CSS3 و انیمیشن های Keyframe آن .
منابع فراوانی برای یادگیری دقیق و گام به گام این عبارات دستوری Angular را به راحتی می توانید در فضای وب بیابید .

مثال های کاربردی از طرز استفاده فریم ورک AngularJS

۱٫ ساختن منوهای داینامیک

منوها جزء اصلی هر وب سایتی هستند . منوهایی که دارای بخش کلیک خور هستند و کاربر را به بخش دیگری از وب سایت هدایت می کنند ، می توانند با داشتن انیمیشنی جذاب و سرگرم کننده ، کاربر را جذب سایت کنند . دادن این انیمیشن ها به منوی سایت می تواند یکی از کاربردهای اساسی این فریم ورک باشد .

۲٫ ساختن SPA (وب اپلیکیشن تک صفحه ای)

طراحی سایت تک صفحه ای مزیت های زیادی دارد . علی رغم بازدید از یک سایت چند صفحه ای می تواند زمان زیادی از کاربر را هنگام بارگذاری هر صفحه هدر دهد ، سایت های تک می توانند تجربه بازدیدی سریع تر و روان تر برای کاربران فراهم کنند ؛ چرا که در سایت های تک صفحه ای هر بخش از سایت به طور داینامیک و در همان لحظه بارگذاری می شود و حس بهتری را به کاربر می دهد .

۳٫ سایر مثال های پرکاربرد

می توانید از طریق لینک های زیر ، مثال هایی دیگر از کاربردهای رایج فریم ورک AngularJS را مشاهده کنید :

  • Todomcv – Tutorials
  • چگونه از NgAnimate در AngularJS استفاده کنیم
  • معرفی و آشنایی با Angular.js با ۵۰ مثال

پیش بینی صنعت طراحی وب با وجود ابزارها و فریم ورک های پیشرفته

آیا در آینده نیز به همین فراوانی میزان استقبال طراحان و توسعه دهندگان وب از زبان جاوااسکریپت مواجه خواهیم بود و تعداد سایت ها و اپلیکیشن های داینامیک که با JavaScript پشتیبانی می شوند بیشتر و بیشتر خواهد شد ؟ جواب این سوال قطعا ” بله ” است .
به طور خلاصه می توان درباره این فریم ورک گفت که : AngularJS کاملا قادر به رفع نیازهای توسعه دهندگان در ساخت سایت های داینامیک و خلق انیمیشن های فوق العاده می باشد و می توان با استفاده از آن وب اپلیکیشن و وب سایت های قدرتمندی را توسعه داد .

منبع : طراحی سایت وب نوش